Locaties

FLINQ bestaat uit ongeveer 100 woonplekken voor jongeren.

Touwslager, Sappemeer

De touwslager is een traingshuis voor jongeren in de leeftijd van 16-23 jaar. We gaan samen met de jongere kijken welke begeleiding past bij de vragen die de jongere stelt om vervolgens een volgende stap in je leven te maken.

De jongeren hebben allemaal een eigen zit-/slaapkamer, die ze zelf mogen inrichten. Er wordt gewerkt in 3 groepen van gemiddeld 6 jongeren. Per groep is er 1 huiskamer.


Trainingshuis Noorderstraat, Sappemeer

In Sappemeer staat een trainingshuis voor jongeren van 18 tot 23 jaar. Dit huis (voormalig postkantoor) is gelegen aan de doorgaande weg in Sappemeer. Het trainingshuis biedt woonruimte aan 11 jongeren. De jongeren hebben de beschikking over een één- of tweekamerappartement met eigen sanitair en kookgelegenheid. Daarnaast is er een gezamenlijke ontmoetingsruimte.


Trainingshuis Driemaster, Groningen

In de wijk Lewenborg in Groningen staat een trainingshuis voor jongeren van 16 tot 23 jaar.
Het trainingshuis biedt plaats aan 17 jongeren verdeeld over 4 groepen. De jongeren hebben een eigen zit-/slaapkamer en daarnaast een gezamenlijk woonkamer met keuken. Daarnaast is er kortdurende- en crisisopvang.


Trainingshuis Helperwestsingel, Groningen

In de wijk Helpman in Groningen Zuid staat het trainingshuis Helperwestsingel. Dit wooncomplex wordt gedeeld met Elker (6 bewoners). FLINQ biedt ondersteuning aan 13 jongeren van 18 tot 25 jaar. De jongeren hebben een eigen appartement. Ons doel is om de jongeren te trainen naar zelfstandigheid, zodat ze na ongeveer 2 jaar kunnen doorstromen naar een eigen woonruimte met ambulante begeleiding.


Trainingshuis Sparrenlaan, Assen

Nabij het centrum van Assen staat een trainingshuis voor jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar.
In het trainingshuis wonen 11 jongeren en er zijn 7 aangrenzende appartementen. Binnen het trainingshuis is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Jongeren die het traject binnen het trainingshuis hebben doorlopen, stromen door naar een eigen woonruimte/appartement in en rond het centrum van Assen. Zij krijgen begeleiding vanuit hetzelfde team begeleiders van het Trainingshuis. Dit is een opstap naar het zo zelfstandig mogelijk wonen in een eigen woning met de daarbij benodigde ondersteuning.


Ellentshoek, Annerveenschekanaal

Locatie Ellentshoek is een monumentaal pand en heeft 1 appartement in het voorhuis met aansluitend 16 starterswoningen. Hierdoor hebben de jongeren een eigen woonhuis met nog steeds 24-uurs ondersteuning, die qua intensiteit is aangepast aan de individuele behoeften.