Hoogvliegersdag Eelde

15jun

Op zaterdag 30 mei organiseerde Stichting Hoogvliegers een Hoogvliegersdag waarop jongeren van de Vennen mochten meevliegen vanaf Groningen Airport Eelde. Verder waren er nog een hoop andere leuke activiteiten te doen.

De jongeren werden opgehaald met een grote bus en vonden het heel spannend om een dag weg te gaan. We moesten verzamelen bij een bezinepomp vlak voor Eelde. Hier kwamen opeens 2 politiemotoren aan en een politie auto die ons begeleidden tot aan vliegveld Eelde waarbij zelfs de weg voor ons werd afgezet. Dit was natuurlijk helemaal geweldig. Eenmaal op het vliegveld werden we hartelijk ontvangen door de organisatie. Daarna kon de helft van de jongeren in een trucker of een buggy en de andere jongeren in de grote bus. Zo gingen we in een grote stoet over de landingsbaan.

Daarna konden de eerste jongeren vliegen. De jongeren mochten om de beurt een vlucht maken. Eén jongere had geluk en mocht zelfs 3 keer de lucht in. Soms werd je na de vlucht in een grote politieauto met sirenes van het vliegtuig terug naar de hangar gebracht. Met een dikke smile ontving iedereen een vliegbrevet.

Naast het vliegen waren er ook een hoop andere dingen te doen. In de hangar stonden motoren waar je op mocht zitten en er was een vliegtuig simulator. Ook stonden er 2 computers waar je op kon vliegen. De jongeren hadden allemaal een tasje met snoep, pet en een shirt gekregen. Met dat shirt konden ze een gratis patatje halen, dat is natuurlijk altijd goed.

Het was een super dag!