Wadlopen

09okt

Kevin woont op de Helperwestsingel en is mee geweest met wadlopen...

‘Het was een mooie ervaring om dit met de groep mee te maken. We hadden er ook fantastisch weer bij. Wat is de natuur in Groningen en omstreken toch mooi.’ ’Volgend jaar gaan we wadlopen naar Schiermonnikoog. Dat is een stuk intensiever maar ik heb er in ieder geval veel zin in.’

Op 26 september 2015 zijn jongeren en begeleiders van locatie Helperwestsingel het wad opgegaan. Zelfs vanuit Nijmegen waren ze overgekomen om deze wadlooptocht te maken.

Er werd gestart vanaf Noorderpolderzijl in noord Groningen. Onder begeleiding van twee vrijwilligers (wadloopgidsen), is een 3-uurse tocht over het wad gemaakt. Onderweg vertelden de wadloopgidsen  veel interessante informatie gegeven hebben over het natuurgebied.

De tocht ging eerst door een weiland en er moesten slootjes worden overgestoken. Er werd veel gelachen in de groep, vooral toen een begeleider tot aan zijn bovenbenen in de slik was weggezakt. Maar gelukkig was iedereen erg behulpzaam.

Daarna ging de route over het wad. De jongeren hebben er erg van genoten en er was een prettige ontspannen sfeer. Ze praten nog steeds over hun belevenissen. Wat veel indruk heeft gemaakt is dat er zoveel prachtige natuur in de nabije omgeving is waar we van kunnen genieten.

Het is de bedoeling om volgend jaar de lange wadlooptocht te maken naar een Waddeneiland. Alle jongeren van de FLINQ-locaties mogen zich hiervoor opgeven. De FLINQ-locaties worden hier t.z.t. over geïnformeerd.