Wie zijn wij

FLINQ biedt jongeren ondersteuning bij wonen, school, werk en vrije tijd. Het gaat om jongeren met een licht verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematiek in de leeftijd van 16 tot 25 jaar. Medewerkers van FLINQ trekken samen met de jongeren op naar de toekomst. Ook als het moeilijk wordt gaan we door en zoeken we naar de meest passende oplossing.

Wonen

Wij hebben verschillende huizen om te wonen. De begeleiding verschilt per huis. Op de ene plek is dat groepswonen met 24 uur per dag begeleiding. In een ander huis is dat meer zelfstandig en kan ondersteuning worden ingeroepen wanneer dat nodig is. Ook geven wij trainingen. Tevens kunnen wij een tijdelijke woonplek aan jongeren bieden als het even niet zo goed gaat. Afhankelijk van de vraag kunnen jongeren tijdelijk of voor langere tijd bij ons komen wonen. Samen met de jongere en de ouders/verzorgers kijken wij naar de vaardigheden en wensen. Van daaruit kiezen wij welk huis daar het beste bij past. Wij helpen jongeren toe te werken naar een goede en zo zelfstandig mogelijke toekomst.

Daginvulling

Naast wonen bij FLINQ helpen wij ook bij het vinden van werk, dagbesteding of school en het invullen van de vrije tijd. Samen met de jongere onderzoeken wij waar de belangstelling ligt voor de vrije tijd: iets met muziek, sport of lekker chillen, alleen of met huisgenoten? Soms is het moeilijk om contact te maken met anderen of vraagt het aanmelden bij een club of vereniging nog ondersteuning. Wij leren de jongeren hoe ze hiermee om kunnen gaan.

Visie

Wij werken vanuit de volgende speerpunten:

  • Iedereen is waardevol
  • Wij streven naar succes
  • Wij houden het eenvoudig

Lees hier meer over de visie van FLINQ.